VĂ INVIT INTR-O CĂLĂTORIE PRINTRE AROMELE ŞI CULORILE DIN FARFURII ŞI PAHARE !
Dar sunt "...ca acele călăuze care merg în fața ta dar nu întorc capul să vadă dacă îi urmezi".
BON VOYAGE !
ADRIANA

miercuri, 26 martie 2014

UN DULCE-N POSTUL PASTELUI

Intr-o zi ploioasa, cam ce se poate face in afara de holbatul la stirile de la televizor, in care oricum nu mai crede nimeni, sau rasfoitul unei reviste (si ala in doru' lelii) Ca de citit ceva serios,parca......asa, mai spre seara.
Si parca ma apuca asa, un dor de prajiturit, chiar daca suntem in Postul Pastelui.
Ei bine, atunci sa prajiturim ceva de post, zic, O "Negresa" la fel de aromata si buna ca cea normala.Usor de preparat, atat de usor ca-i pacat sa nu-i angrenati si pe copii ( sau nepoti, unde e cazul) la o joaca, O altfel de joaca. 
Reteta asta o am de la soacra sora-mi, Mamaie, musceleanca get-beget, mare mestera intr-ale bucatariei, indiferent de sezon sau restrictii religioase. Acum , probabil ii invata si pe altii sa faca prajituri dar, intr-o lume mult mai buna.
Sa incepem. Intr-un castron se pun de-a valma
2 cani de zahar,
2 linguri cacao,
6 linguri cu gem,
8 linguri cu ulei,
2 lingurite cu bicarbonat,
2 cani cu apa calduta si
4 cani cu faina.
Se amesteca totul foarte, foarte bine, dar nu se pune in tava unsa si tapetata cu faina, inaite de a se adauga "miroasnele". Care, ce prefera: scortisoara, cuisoare, etc. (Eu, de exmplu, pun in amestec doua lingur,i varfuite, de coaja rasa de portocala amestecata cu zahar si pastrata in borcan la frigider).
Amestecul se toarna in tava mare de aragaz, unsa cu margarina si tapetata cu faina.
Cat sta prajitura la cuptor(cam 20-25 de minute) intr-un ibric amestec 100 gr. margarina cu doua linguri de cacao, 4 linguri de zahar si 50 ml. apa si cam o jumatate de fiola de esenta de rom.
Dupa ce prajitura este coapta, se scoate si se unge cu amestecul fiert si se presara deasupra, din belsug, nuci zdrobite. Se mai lasa 5 minute in cuptorul incins dar fara foc.
E o minunatie!
P.S. Pentru cititorii mei fideli (sper sa fie!), un sfat:
e bine ca tava in care se pregatesc prajiturile, sa fie unsa cu unt sau margarina, tapetata cu faina si lasata la frigider cat timp sa pregatesc ingredientele prajiturii.

Deasemenea, pentru cei care vor o prajitura cu gust deosebit de fin, indiferent daca aceasta este de post sau preparata din ingrediente mai putin aromate,e bine ca tava sa fie unsa cu unt!
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu