VĂ INVIT INTR-O CĂLĂTORIE PRINTRE AROMELE ŞI CULORILE DIN FARFURII ŞI PAHARE !
Dar sunt "...ca acele călăuze care merg în fața ta dar nu întorc capul să vadă dacă îi urmezi".
BON VOYAGE !
ADRIANA

marți, 21 februarie 2012

CALITATE SI PASIUNE LA "TENUTA ULISSE"


„Vinurile sunt rezultatul pasiunii si experientei lui Antonio si Luigi Ulisse, doi frati dedicati exprimarii potentialului si caracterului vinurilor regiunii. Fiecare pahar din vinul "Tenuta Ulisse" este o calatorie, o experienta care uimeste, o viziune”
.
La inceputul anilor 1900 pasiunea pentru vin l-a atras  pe Antonio Ulisse intr-un loc unic:  Contrada San Polo la tara,  langa orasul Crecchio in regiunea Abruzzo a Italiei. Acesta este un taram care poarta insemnele profunde si de neuitat ale cultivarii viilor si ale culturii vinului. Situat intre muntele Majella si Marea Adriatica, la umbra castelului medieval Abruzzo, regiunea istorica este situata in peisajul de tara de la Appenine si teritoriu viticol unic, in care vitele de vie coexista intotdeauna cu pomi fructiferi, paduri, maslini si ierburi aromatice. Un teritoriu si dulce si amar, care ofera putere si intensitate. Plasamentul solurilor teritoriilor din Abruzzo este destul de variat: o succesiune continua de munti, dealuri, campii, stabatute de izvoare. Configuratia orografica produce o gama de curenti de aer care atrag asupra regiunii  ploi binefacatoare. Vegetatia este variata si densa, iernile, desi scurte, sunt puternice si cu multa zapada dar verile sunt calde si lungi.
Totul a inceput in vie cu plantarea primelor vite de vie Montepulciano D’Abruzzo, Trebbiano D’Abruzzo and Pecorino cu toata grija necesara pentru producerea moderna a vinului, concentrata pe ideea, conform careia, calitatea unui vin provine din vita de vie si din managementul agronomic al trasaturilor unice ale fiecarui soi de vin. Acestea  sunt regulile pe care Antonio si Luigi Ulisse le-au urmat cu strictete inca de la inceput, recolta dupa recolta.
Infiintata in 2006, "Tenuta Ulisse" este astazi marca simbolica a renasterii enologice a regiunii Abruzzo si a culturii vinului. Tenuta Ulisse, o expresie moderna a unei traditii vechi de secole de pasiune si dedicare pamantului, este una dintre mosiile de elita producatoare de vin din Abruzzo. S-a profitat din plin de potentialul terroir-ului si al soiurilor stravechi ale regiunii Abruzzo prin aducerea unei amprente contemporane asupra  soiurilor de struguri indigene cum ar fi Montepulciano D’Abruzzo, Trebbiano D’Abruzzo, Pecorino, Cococciola and Passerina. Cu mai putin de 10 ani in urma, s-a produs o schimbare: viitorul viticulturii Abruzzo trebuia sa urmeze o noua cale oneologica, in cautarea calitatii absolute. Pentru a atinge acest scop, a fost necesar locul potrivit, momentul potrivit si cei mai buni oameni. Astfel s-a ajuns la ideea Tenuta Ulisse, vii cultivate cu intelepciune si experienta de familia Ulisse, care cauta cu fiecare recolta, o noua capodopera. Rezultatele pot fi vazute, dar sunt chiar si mai evidente in pahar. De-a lungul istoriei scurte dar prolifice, Antonio si Luigi Ulisse au cultivat cele mai bune vii ale regiunii Abruzzo si au lucrat aproape cu Riccardo Brighigna, unul dintre cei mai buni producatori de vin din Italia.
Regulile au permis crearea unui nou model de crama provenita din teritoriul local si concentrata pe piete mai pretentioase si mai educate. In domeniul vinurilor de calitate, Abruzzo paraseste in sfarsit acea zona gri care, a afectat firmele ei pentru prea mult timp.
Calitate si pasiune. Aceste cuvinte sunt preluate de fiecare aspect in parte al angajamentului producatorului de a redescoperi soiurile originare de struguri si de a reinterpreta soiurile internationale.
Colectia variata si bogata a vinurilor „Tenuta Ulisse” contine soiurile de elita ale strugurilor originari din gama UNICO si AMARANTA, combinatii inovatoare cu soiuri intenationale ale gamei SOGNO DI ULISSE.
Rezultatele au fost remarcabile, vinurile Tenuta Ulsse primind in nenumarate randuri critici excelente si culegand constant laudele criticilor internationali. In mai putin de o decada, crama Tenuta Ulisse din regiunea Abruzzo in centrul Italiei s-a pozitionat in fruntea unei revitalizari de succes si radicale a acestei zone istorice producatoare de vin. Crama, larg cunoscuta ca una dintre cele mai inovatoare si avansate mosii, si-a pus amprenta moderna asupra vinurilor facute din soiuri de struguri stravechi si indigene.
Canada, Germania, Elvetia, Marea Britanie, Belgia, Danemarca, Rusia si Norvegia sunt cateva dintre tarile, care cunosc cel mai bine si apreciaza vinurile "Tenuta Ulisse".

Vinuri albe
UNICO Chardonnay (Chardonnay 100%)
UNICO Cococciola (Cococciola 100%)
UNICO Pecorino (Pecorino 100%)
UNICO Trebbiano D’Abruzzo (Trebbiano D’Abruzzo 100%) – Abruzzo D.O.C.
SOGNO DI ULISSE Bianco (Trebbiano D’Abruzzo,Pecorino, Cococciola)

Vinuri rosé
UNICO Merlot Rosè (Merlot 100%)
UNICO Cerasuolo D’Abruzzo (Montepulciano D’Abruzzo 100%
SOGNO DI ULISSE Rosato (Montepulciano D’Abruzzo, Merlot)

Vinuri rosi
UNICO Montepulciano D’Abruzzo (Montepulciano D’Abruzzo 100%) 100%) - Abruzzo D.O.C.
AMARANTA Montepulciano D’Abruzzo (Montepulciano D’Abruzzo 100%) - Abruzzo D.O.C.
SOGNO DI ULISSE Rosso (Montepulciano D’Abruzzo, Cabernet Sauvignon, Merlot) - IGT Terre di Chieti











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu