VĂ INVIT INTR-O CĂLĂTORIE PRINTRE AROMELE ŞI CULORILE DIN FARFURII ŞI PAHARE !
Dar sunt "...ca acele călăuze care merg în fața ta dar nu întorc capul să vadă dacă îi urmezi".
BON VOYAGE !
ADRIANA

luni, 2 aprilie 2012

ARMONIE-N G(R)AMMA DO MAJOR

Dacă-aş fi un specialist într-ale vinului, aş începe aşa: "Şi-a închis porţile ediţia de primăvară a Tîrgului de vinuri GoodWine. Încep să se facă auzite ecourile prestigioasei manifestări"....bla, bla, bla.
Dar eu nu sunt specialistă nici in vin şi nici în vorbe. Am fost şi eu la GoodWine ca simplu vizitator si (de)gustător de ocazie.
Deci (ca să încep cu concluzia). 
Am fost la GoodWine. Pentru început, NOI, (eu şi începutul de răceală, gripă, ce-o fi fost) am făcut un tur de recunoaştere pentru introducerea în atmosferă. Reîntîlniri plăcute, mîini strînse sau fluturate, zîmbete şi amabilităţi schimbate sincer sau de circumstanţă. Fiecare după cum devine !
Adevărul este că, oricît de p'afarist ai fi, este greu să rezişti tentaţiei de a gusta măcar cîteva din noutăţile anunţate şi expuse.
Dreptul fiecăruia să-şi dea cu părerea. Chiar dacă este foarte personală şi nespecialistă.
În domeniu se spune şi, pe bună dreptate, că cel mai bun vin este cel care-ţi place! Dar, de aici pînă la a exclude aprioric orice altă marcă de vin decît cea diurn- preferată, ar trebui să fie cale lungă!
Cred că, in mod normal, nu poţi spune despre "ceva" că-ţi place sau nu, atîta timp cît nu ai termen de comparaţie la acel "ceva". Dacă n-ai şi, pur şi simplu ţi s-a pus pata, în condiţiile în care numai aia cunoşti, eu zic că nu e tocmai cuşeră chestia...
Dar, mă rog! 
Să revenim!
Trec să-mi salut cunoştinţele. La intrare, ca şi anul trecut, în aceeaşi pozitie de parcă au rămas acolo din noiembrie, Marian Olteanu şi GRAMMA. Pe Marian îl cunosc din vara anului trecut, de la Cîmpulung şi, de atunci, nu încetează să mă uimească.  Întrebările verii trecute: "ce caută copilul ăsta aici? Mama lui o fi ştiind că a plecat de acasă", nu-şi mai au  rostul ! Marian a dovedit ce poate! Şi, nu stiu ce-or zice sau crede alţii dar, pentru mine şi cei care l-au cunoscut la Cîmpulung, directorul firmei GRAMMA a fost şi rămîne o plăcută surpriză
După schimbul sincer de amabilităţi intreb , evident, de noutăţi. Si, am ce afla. În afară de o Fetească Regală 2011 şi un Cuvee Vişan 2011, GRAMMA s-a prezentat şi cu o mostre ale unei comenzi speciale 16.000 sticle. Apropo de comparaţii anul trecut, personal am rămas foooaaarte plăcut impresionată de Cuvee Vişan. Şi, credeam că ăsta va rămîne vinul meu preferat de la GRAMMA. Părerea se păstrează dar,...aşa cum se spune "mai binele e duşmanul binelui"!!!
Pentru mine, mai binele a fost de această dată reprezentat prin cele trei vinuri cu sonorităţi muzicale "DO", "MI", "SOL".   "DO" şi "SOL" seci, "MI" un demisec ....ce să vă povestesc!  Toate trei sunt cupaje de Aligote, Feteasca Alba şi Fetească Regală. Procentul diferit din aceste soiuri conţinut de fiecare vin în parte le conferă personalitate proprie dar, la o adică, nu poţi spune care-i mai bun sau mai parfumat. Aici intervine gustul personal. Mie , de exemplu, mi-a rămas la suflet demisecul "MI". Atenţia mi-a fost atrasa şi de etichete. Etichete simple care, după părerea mea, pun valoare estetică sticlelor.  "MI" şi "DO"  pe sticle ai căror umeri urmează curbura
literelor. "SOL" pe o sticlă a cărei formă alungită reflectă parcă sonoritatea mai înaltă a acestei note. O gamă de înaltă armonie gustativ-estetică.  Aceeasi armonie care există şi intre produs şi producător dînd impresia că personalitatea celui din urmă a trecut in produsul finit. Armonie care nu este specifică numai acestei game ci tuturor produselor de la GRAMMA. Am avut această impresie încă de astă-vară cănd am făcut cunoştinţă cu Cuvee Vişan. Cand produsele GRAMMA au fost surpriza întîlnirii de la Cîmpulung. Armonia lucrului făcut cu migală şi atenţie la detaliu, termeni care dau de fapt, definiţia calităţii. Aceasta a fost, după părerea mea GRAMMA primăverii 2012. Să vedem ce va zice toamna !






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu